• Lyssna
  • Ikon lättlästLättläst
  • Translate
    Close
  • Other languages

Gymnasieskola

Forshaga kommun har ingen egen gymnasieskola, elever från kommunen går i olika gymnasieskolor främst i Värmland. Genom ett  samverkansavtal mellan de värmländska kommunerna får elever från Forshaga fritt söka gymnasieskolor inom Värmlands län.

De flesta gymnasieeleverna går på gymnasium i Karlstad. Klicka här för att läsa mer om gymnasieskolorna i Karlstad.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I Forshaga kommun finns en gymnasiefriskola (ForshagaAkademin) med fyra inriktningar, läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gymnasieportal Värmlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Gymnasiekompassenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är webbplatser med information om Värmlands alla gymnasieutbildningar samlade på en plats.

Elever kan även söka till nationella program och inriktningar i andra kommuner. De tas då in först om det blir lediga platser. Information om nationella program, gymnasium och studiemedel hittar du i länkarna till höger.


Här kan du ansöka om gymnasieplats

Gymnasieplats i Värmland och Åmållänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gymnasieplats i Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationsägare: Marie Ståhl
Sidan uppdaterad:
2013-11-01 10.55