Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Avläsning vattenmätare

För att mäta förbrukningen av vatten har alla abonnenter en vattenmätare. En gång per år ska varje abonnent rapportera in mätarställningen till oss.

Vattenmätare

För att mäta vattenförbrukningen finns en vattenmätare i ditt hus. Den finns troligen i källaren, i pannrummet, tvättstugan eller liknande utrymme. Hur det kan se ut ser du på bilden till höger.

Det är kommunens VA-avdelning som installerar och sköter vattenmätaren. Vår montör byter vattenmätaren vid vissa intervaller.

Debitering och avläsning

Varje kvartal debiterar vi en preliminär förbrukning. Den preliminära förbrukningen baserar vi på den mätarställning du skickar in till oss i september. Slutdebitering för varje år gör vi i oktober.

I september varje år skickar vi ut en brev till dig att du ska läsa av din vattenförbrukning. Du får då ett självavläsningskort där det står hur du ska göra för att registrera förbrukningen på webben. När du registrerar förbrukningen kan du direkt se din förbrukning.

E-tjänst avläsning vattenmätarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontakt

Behöver du hjälp eller har frågor om vattenavläsningen eller debitering? Kontakta då vår VA-avdelning genom växeln 054-172000.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-06-26

Sidan uppdaterad:

2019-06-26

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00