Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Bevattningsförbud från 2 juli

Från och med den 2 juli införde kommunen  bevattningsförbud. Det innebär att det inte är tillåtet att spola vatten utomhus, till exempel att vattna i trädgården med slang, tvätta bilen eller fylla pooler. Förbudet gäller tills vidare.

Värmeböljan och det faktum att det inte regnat på länge gör
att många vill vattna i trädgården, fylla pooler och kanske duscha litet extra. Det finns vatten i Visten, där vi hämtar vårt vatten från, men reningsverket klarar inte av att rena så mycket vatten som går åt till detta. Sedan vi införde bevattningsförbud så hinner vi fylla upp vattentornet under natten när förbrukningen är lägre.

Användning av vatten inomhus, s k hushållsanvändning, berörs
inte av förbudet och det går även bra att vattna i trädgården med vanlig vattenkanna. Bevattningsförbudet gäller även för abonnenter i Olsäter och norrut som får vatten från Hagfors kommun.

Beslutet gäller tills vidare.

Tips för att spara vatten

Visste du att en vattenspridare använder 150 liter vatten på 20 minuter och att ur en rinnande kran kommer det 6 liter vatten per minut? Alla behöver hjälpas åt med mottot ”många bäckar små” och här får du några tips:

 • Stäng av vattnet medan du borstar tänderna.
 • Diska inte under rinnande vatten
 • Tvätta bilen hos en tvätt som återanvänder tvättvattnet
 • Diska och tvätta med fulla maskiner
 • Ta korta och snabba duschar och stäng av vattnet i duschen när du schamponerar och tvålar in dig
 • Ställ en hink i duschen som du spolar vattnet i medan du väntar på att det ska bli varmt. Använd vattnet att vattna växter med.
 • Om du behöver spola länge för att få kallt vatten i kranen, fyll en tillbringare och ställ in den i kylen
 • Laga droppande kranar och rinnande toaletter

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-07-12

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-02-15

  Vill du specialisera dig inom demensvården?


  Vi kan i år erbjuda en ny yrkeshögskoleutbildning - Demensspecialiserad undersköterska. Efter utbildningen kan du arbeta inom olika vård- och omsorgsformer där man möter personer med demenssjukdom och...
 • 2019-02-14

  Snart landar Kontakten i din brevlåda


  I slutet av veckan delas årets första nummer av kommuntidningen Kontakten ut i brevlådorna. Du som inte bor i kommunen kan  läsa den här på webben. Trevlig läsning!
 • 2019-02-14

  Lyckad näringslivsdag


  17 utställare, ett gäng nyfikna och intresserade besökare, plockbuffé med himmelska snittar och en lovordad föreläsare på plats var grunden för en lyckad näringslivsdag igår kväll. Stämningen var på t...

Sidan uppdaterad:

2018-07-27

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00