Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Forshaga kommun - näst bästa miljökommun i Värmland 2018

För tioende året i rad rankar tidningen Aktuell Hållbarhet miljöarbetet i Sveriges kommuner. Forshaga kommun hamnar på plats 27 av landets 290 kommuner.

Forshaga hamnar återigen högt i kommunrankingen som en kommun som aktivt och strategiskt jobbar med miljö- och klimatfrågor. I Värmland hamnar vi på en andra plats efter Karlstad och klättrar från plats 41 till plats 27 i hela landet. I kommungruppen "pendlingskommuner nära större stad" placeras Forshaga på plats 1.

Aktuell Hållbarhet årliga kommunrankning mäter aktiviteter och ambition på miljöområdet i Sveriges kommuner. Frågorna i enkäten handlar bland annat om hållbara transporter, buller och miljökrav vid upphandlingar.

Trots variationer i enkätfrågorna har Forshaga de senaste åren legat högt, vilket är ett bevis på kommunens breda och långsiktiga miljöarbete. Vi arbetar aktivt och systematiskt för miljön på olika plan. Bland annat genom att minska klimatpåverkan från våra fordon, både genom att börja köpa in elfordon och handla upp laddstolpar för elbilar.

Även om Forshaga har legat högt upp de senaste tre åren finns det många utmaningar att fortsätta jobba med framöver, och siktet är självklart att bli ännu bättre.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2018-07-03

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-02-15

  Vill du specialisera dig inom demensvården?


  Vi kan i år erbjuda en ny yrkeshögskoleutbildning - Demensspecialiserad undersköterska. Efter utbildningen kan du arbeta inom olika vård- och omsorgsformer där man möter personer med demenssjukdom och...
 • 2019-02-14

  Snart landar Kontakten i din brevlåda


  I slutet av veckan delas årets första nummer av kommuntidningen Kontakten ut i brevlådorna. Du som inte bor i kommunen kan  läsa den här på webben. Trevlig läsning!
 • 2019-02-14

  Lyckad näringslivsdag


  17 utställare, ett gäng nyfikna och intresserade besökare, plockbuffé med himmelska snittar och en lovordad föreläsare på plats var grunden för en lyckad näringslivsdag igår kväll. Stämningen var på t...

Sidan uppdaterad:

2018-07-03

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00