Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

2019-12-13
Vattenavstängning Västra Dejefors
Arbete med ledningar på Västra Dejefors fredag 13/12 gör att flera abonnenter är utan vatten.
Länk

Forshaga har bäst vatten i hela landet

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Ett livsmedel som vi förser omkring 10 000 personer med varje dag. Hela 99 procent av våra invånare är nöjda med vattnet och det placerar Forshaga i toppen av Sveriges kommuner enligt en undersökning genomförd av Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Livsmedel

Tänker du på att vatten är ett livsmedel? Det är faktiskt vårt allra viktigaste livsmedel. Vi kan vara utan mat ganska länge men vatten är helt nödvändigt för att vi ska kunna leva. En normal dag kanske du använder 160 liter per dag varav omkring tio liter till dryck och matlagning.

Kommunen ansvarar för att det dricksvatten du får i kranen är säkert och bra. Vi kontrollerar det kalla dricksvattnet regelbundet och du kan vara förvissad om att det är säkert att dricka. Har du egen brunn har du själv ansvar för att kontrollera att det har bra kvalitet.

Vi producerar varje dag dricksvatten till omkring 10 000 personer. Råvattnet hämtar vi från sjön Visten och det renas i vattenverket.

SKL-undersökning

Kommunen har deltagit i en undersökning via Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) riktad till 500 invånare. Undersökningen innehöll frågor om vatten och avlopp, gator och vägar, avfallshantering och parker och besvarades av 292 personer (58 procent).

När det gäller dricksvattnets kvalitet är hela 99 procent nöjda vilket placerar Forshaga på första plats bland de 102 kommuner som deltog i undersökningen.

Mer att läsa om dricksvattnet

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2019-09-02

Sidan uppdaterad:

2019-09-03

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00