Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Har du ett barnbarn med särskilda behov?

Vi erbjuder en unik möjlighet för dig som är mor- eller farförälder till ett barnbarn med särskilda behov att träffa andra med liknande erfarenheter. Kursen hålls på Dömle herrgård 2-3 februari och är kostnadsfri.

Välkommen till Dömle herrgård 2-3 februari 2019 på en lunch-lunchutbildning! Du får möjligheten att lyfta dina tankar, känslor och funderingar samt fylla på med kunskap utifrån ett mor- eller farföräldraperspektiv.

Kursens innehåll

Dagarna bygger på ett antal teman som till exempel fakta kring olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (ADHD, autismspektrumdiagnoser, före detta Asperger), sorg, stress, återhämtning och att hitta nya strategier. Vi kommer att växla mellan föreläsningar och gruppsamtal i större och mindre grupper.

Ni är viktiga

Ni är viktiga för både era barn och era barnbarn. De två böckerna ”Annorlunda barnbarn” och ”Du får väl säga som det är” beskriver på ett fint sätt behovet av att få ett eget sammanhang att lyfta de här frågorna i och det bekräftas också utifrån de vi träffar i våra verksamheter.

Kontakt

Eva Lehtonen, anhörigsamordnare i Forshaga kommun
Telefon: 054-17 23 58.
E-post: eva.lehtonen@forshaga.se

Carin Wallman, anhörigkonsulent i Karlstads kommun
Telefon: 054-540 55 14
E-post: carin.wallman@karlstad.se

Begränsat antal platser. Ingen kostnad. Anmälan är bindande.

Det här erbjudandet bygger på samverkan mellan bland annat Forshaga kommuns och Karlstads kommuns anhörigstöd och landstingets barn och ungdomspsykiatri, BUP.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2019-01-10

Senaste nyheter

från Forshaga kommun

 • 2019-03-21

  Skolskjuts för barn med växelvis boende


  Nu är det dags att söka skolskjuts för barn med växelvis boende. Ansökan gäller för ett läsår i taget. Senast den 10 maj 2019 behöver vi din ansökan för att eleven ska ha rätt till skolskjuts efter so...
 • 2019-03-21

  Vi söker sommarvikarier till vård och omsorg


  Vi söker dig som tycker om att jobba med människor och vill semestervikariera på något av våra äldreboenden, inom hemtjänsten eller personlig assistans. Tillsammans gör vi skillnad för våra invånare -...
 • 2019-03-19

  Återhämtningsprogram för anhöriga i Forshaga kommun


  Som anhörig behöver man få möjlighet att fylla på sin egen energi med jämna mellanrum. Därför startas ett ”återhämtningsprogram” för dig som är anhörig. 

Sidan uppdaterad:

2019-01-11

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00