Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Godkänd lättläst webb

Vårt lättlästa webbrum blir återigen godkänd som lättläst webb. Centrum för Lättläst som granskat webbplatsen meddelar att den uppfyller kraven för förnyad certifiering och är ett föredöme för andra kommuner.

Det är vår lättlästa version av vår webbplats som granskats och som återigen certifieras som Godkänd lättläst webb.

— Information på lättläst svenska behöver uppdateras på samma sätt som övrig information. Ofta glöms det bort. Ofta är också den information som finns på lättläst svenska väldigt begränsad till områden som omsorg för personer med funktionsnedsättning. Forshaga är en kommun som visar i handling att man vill vara en kommun tillgänglig för alla. Som kommun är de ett föredöme för andra, säger Ulla Bohman, chef för Lättläst-tjänsten vid Centrum för lättläst.

— Vi ser ett stort behov av att informera på lättläst svenska så att fler kan få insyn i våra verksamheter. Tack vare våra engagerade webbredaktörer och samarbetet med Centrum för Lättläst har vi nu utvecklat vår lättlästa webb, berättar Mattias Göthberg, informatör Forshaga kommun.
 
Under kommunfullmäktige i Forshaga Lärcenter, tisdag 31 januari överlämnade Centrum för lättläst det nya certifieringsbeviset till Forshaga kommun.

Till vårt lättlästa webbrumöppnas i nytt fönster

Till Centrum för lättlästs webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela denna information:

Sidan publicerad: 2012-02-02

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00