• Lyssna
  • Ikon lättlästLättläst
  • Translate
    Close
  • Other languages

Nya rätter och mer grönsaker i skolrestaurangerna under 2012

Kostenheten har samlat in recepetförslag för vårterminen 2012 och några nyheter dyker upp på menyn.
Förslag på 26 olika rätter lämnades in när kostenheten bad om tips på maträtter för kommande termin. Tolv av rätterna kommer med på vårens matsedel, även om några är favoriter i repris. Helt nya rätter är  en vegetarisk lasagne, en pastapapriganorätt, kycklingrisotto med tomat och grönpepparsauté med ris.
 

Arbetar för en bättre miljö


Ommålningen och omplaceringen av salladsbuffén och varmrättsbuffén på Skivedskolan har mötts med positiva reaktioner. Konsumtionen av grönsaker uppskattas ha ökat med 20 procent, något som är mycket bra för folkhälsan. 

- Våra duktiga kockar i köken lagar dessutom maten till 83 procent från grunden och det är en betydlig ökning från förra året då det var cirka 75 procent, berättar Maria Källström, kostchef.

Under 2012 kommer kostenheten att fortsätta med arbetet att sänka ljudnivån i matsalarna på både Skivedskolan och Dejeskolan.

Informationsägare: Maria Källström, kostchef
Sidan uppdaterad:
2011-12-06 10.19

Forshaga Kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00