Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Information för gode män eller förvaltare

För dig som redan är god man eller förvaltare finns nu den här sidan med aktuell information som berör ditt löpande uppdrag.

Här får du reda på när vi håller utbildningar, hur vi ligger till med granskningen eller annan information som du har nytta av i ditt uppdrag.

2019-11-15

Anmäl dig till Temakväll för ställföreträdare den 27 november

Våra informationskvällar med olika teman brukar vara uppskattade och välbesökta av våra sällföreträdare. Den här gången har vi bjudit in Sällskapet Länkarna Karlstad. Förutom deras presentation om att utifrån sina egna erfarenheter, hjälpa andra människor med alkoholproblem till ett nyktert liv, informerar kontoret om vad som är på gång. Föreningen frivilliga samhällsarbetare finns också på plats för att berätta om sin verksamhet.

När: 27 november klockan 18-20

Plats: Folkets Hus, Vinkelgatan 18, Forshaga

Vi bjuder på kaffe/te och smörgås i pausen. Om du har särskilda behov gällande smörgåsen, informera oss om det när du anmäler dig.

Anmäl dig via e-post: ofn@forshaga.se eller telefon: 054-17 20 00

 

2019-08-23

Granskningsläget 2019

Vid dagens datum har vi granskat klart 98 % av alla årsräkningar för 2018. För att minska antalet telefonsamtal med frågor om granskningsläget, fortsätter vi att uppdatera dig varannan vecka på den här sida.

Överförmyndarverksamheten har tyvärr ingen möjlighet att informera om när just din årsräkning, kommer att vara färdiggranskad.

2019-05-08

Torsdagen den 9 maj är Överförmyndarkontoret stängt

Överförmyndarkontoret är på utbildning under torsdagen den 9 maj och vår ordinarie telefon-och besökstid är därför inställd. Det går som vanligt bra att skicka e-post till adressen ofn@forshaga.se och lämna handlingar i receptionen eller i kommunens postslåda.

 

2019-05-06

Tillfällig begränsning av telefon- och besökstiden

Från och med den här veckan och fram till och med den 30 juni 2019, är vår telefon- och besökstid begränsad på grund av granskning och arvodering. Under perioden gäller följande tider; måndag och tisdag kl.10-12 samt torsdag kl.13-15.

 

2019-04-30

Inför Europaparlamentsvalet -EU-valet, den 26 maj 2019

Om det är det är din huvudmans vilja att rösta i EU-valet söndagen den 26 maj, ska han eller hon ha möjlighet till det. Vi påminner därför om att du som god man/förvaltare, ska se till att din huvudman har tillgång till sitt röstkort. Kom ihåg att personer med såväl god man som förvaltare har rösträtt.

 

2019-04-25

Utbildningskväll tisdagen den 7 maj

Våra utbildningskvällar brukar vara uppskattade. Denna gång är rubrikerna Drogmissbruk och Budget- och skuldrådgivning. 

Du får lyssna på och ställa frågor till drogterapeuter om drogmissbruk och hur de arbetar med personer med missbruksproblem. Budget-och skuldrådgivarna berättar om sin verksamhet och svarar på frågor om hur man kan gå till väga för att hjälpa personer med ekonomiska svårigheter. Vi bjuder på kaffe och smörgås i pausen, samtidigt som du får möjlighet att utbyta erfarenheter med andra gode män/förvaltare. 

Anmäl dig genom att mejla ofn@forshaga.se eller ringa 054-17 20 00.

Lokal: Folkets Hus, Forshaga

Tid: Tisdagen den 7 maj kl.18.00-21.00

Välkommen!

 

2019-04-30

Granskningsläget 2019

Vid dagens datum har vi granskat 72% av alla årsräkningar för 2018. För att minska antalet telefonsamtal med frågor om granskningsläget, fortsätter vi att uppdatera dig varannan vecka på den här sida.

Överförmyndarverksamheten har tyvärr ingen möjlighet att informera om när just din årsräkning, kommer att vara färdiggranskad.

 

2019-01-25

Tips i granskningstider

Om du scrollar längre ned på den här sidan, finner du vår instruktionsfilm om hur du gör en årsredovisning.

 

2018-12-17

Överförmyndarkontoret ändrar telefon-och besökstid

Från och med den 2 januari 2019 kommer överförmyndarkontoret att ha nya telefon- och besökstider. De nya tiderna är måndag-onsdag klockan 10-12 och torsdag klockan 13-15. 

 

2018-10-15

Torsdagen den 18 oktober är Överförmyndarkontoret stängt

Överförmyndarkontoret är på utbildning under torsdagen den 18 oktober och vår ordinarie telefon-och besökstid är därför inställd. Det går som vanligt bra att skicka e-post till adressen ofn@forshaga.se och lämna handlingar i receptionen eller i kommunens postslåda.

 

 2018-08-20

Inför valet 9 september 2018

Vi påminner om att du som god man/förvaltare ska se till att din huvudman har tillgång till sitt röstkort, för att ha möjlighet att rösta om det är dennes vilja. Kom ihåg att personer med såväl god man som förvaltare har rösträtt.

 

2018-06-04

Granskningläget

Vid dagens datum har vi granskat 78% av alla årsräkningar. För att minska antalet telefonsamtal med frågor om granskningsläget fortsätter vi att uppdatera dig varannan vecka på den här sida. Vi ligger efter framförallt på grund av att kontoret drabbades hårt av influensan i februari.

Överförmyndarverksamheten har tyvärr ingen möjlighet att informera om när just din årsräkning kommer att vara färdiggranskad.

 

2018-04-20

Välbesökt utbildningskväll med temat neuropsykiatriska diagnoser

Hur många är normala här, undrade Lennart Lindkvist, psykolog när han föreläste på temat neuropsykiatriska diagnoser. Frågan blev hängande lite i luften men föredragshållaren kunde desto bättre besvara alla frågor som ställdes till honom under kvällen.

Överförmyndarnämnd i samverkan inbjuder regelbundet till utbildningskvällar. Utbildningarna är uppskattade. Denna gång deltog ett 40-tal som var intresserade av att lära sig mer om autismspektrat där även den tidigare diagnosen Aspberger numera ingår samt ADHD, ADD, tvångssyndrom och Tourettes syndrom. Lennart Lindqvist bjöd på ett pedagogiskt föredrag, där teori och fakta blandades med egna upplevda erfarenheter från hans yrkesbana som psykolog och livet med sonen Alexanders ADHD och autistiska drag. Han berättade om bakgrunden till hans engagemang, hur de olika diagnoserna definieras, orsaksfaktorer, svårigheter som diagnoserna medför och hur vi i praktiken bäst bemöter olika beteenden. Lennart Lindkvist liknade diagnoserna vid ett isberg. Beteendet visar sig ovanför ytan och funktionsnedsättningen finns under ytan som ett annorlunda sätt att tolka omgivningen. Föredraget var lärorikt och uppskattades stort av åhörarna.

 

2018-03-28

Tillfälligt ändrade telefon- och besökstider -uppdatering

Under perioden 3 april - 25 juni 2018 kommer våra telefon- och besökstider vara helgfria vardagar måndag, tisdag, torsdag klockan 10-12. Begränsningen beror på tillfällig hög arbetsbelastning i samband med granskning av årsräkningar.

 

2018-03-06

Vi har släppt en film om hur man gör en årsredovisning.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-11-15 av

Sidan uppdaterad:

2019-11-15

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00