Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Räddningstjänst

I Forshaga kommun finns det brandstationer i Forshaga och Deje. Dessa bemannas med räddningstjänstpersonal i beredskap, även kallade deltidsbrandmän, som snabbt kan rycka ut vid bränder och olyckor.

Räddningstjänstpersonal i beredskap (RIB) är brandmän med en annan huvudarbetsgivare än räddningstjänsten som då och då har beredskap för att rycka ut när larmet går. Är du intresserad av att jobba som RIB? Hör av dig till avdelningschef Björn Johansson, bjorn.johansson2@karlstad.se, eller respektive stationschef.

Brandstationerna i Forshaga och Deje ingår i Räddningstjänsten Karlstadsregionen som omfattar kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors. Huvudstationen finns i Karlstad och där sitter också förbundsledningen.

Varje år rycker räddningstjänstförbundet ut på ungefär 2000 larm. De vanligaste larmen gäller brand och trafikolyckor. Exempel på andra olyckstyper är utsläpp av farligt ämne, drunkning eller drunkningstillbud, nödställd person, nödställt djur, IVPA-larm (i väntan på ambulans) och suicid. Vid större insatser kan flera räddningsstyrkor sättas samman och förbundet kan på så sätt hantera allt från små incidenter till stora och komplexa händelser och flera samtidiga larm.

Räddningstjänsten har också ett bredare uppdrag än att rycka ut på larm. De förebygger bränder, bland annat genom information, rådgivning och utbildning. De arbetar också på andra sätt med säkerhet och trygghet i medlemskommunerna.

 

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-09-04

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00