Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Friluftslivs och motion

Här har vi samlat information om bland annat våra badplatser, vandringsleder, idrottsanläggningar, och motionsspår.

I Forshaga kommun finns flera fina och natursköna motionsspår, stigar och vandringsleder. Särskilt området vid SISU-gården i Forshaga lockar många besökare året om.

Det finns flera barnvänliga friluftsbad, dessa sköts av kommunen och med hjälp av ideella föreningar. Dömle lockar såväl golfentusiaster under sommartid som skidentusiaster vintertid.

I våra parker kan du spontanidrotta, till exempel på Stationsområdet i Deje där det finns flera bollplaner, pannabur och utegym. Ett liknande utegym finns i Slottsparken i Forshaga. I parken vid Berghaget finns flera tennisplaner och discgolfbana och i Lintjärns park finns bland annat en boulebana.

Fiske

Forshaga har skapat goda förutsättningar för fiskelänk till annan webbplats. Vi är stolta över vår spjutspets - det exklusiva laxfisket i Klarälven. Men vi har mer att erbjuda. Här väljer både proffs på jakt efter storfisk, och amatörer som söker lugnet, bland en mängd fiskevatten.

Klarälvsbanan

Den nio mil långa aktivitetsledenlänk till annan webbplats som tar dig upp i de värmländska landskapen, från Karlstad i söder, till Hagfors i norr, och däremellan genom hela Forshaga kommun. På banan möts gångtrafikanter, cyklister och inlinesåkare som insett nyttan av en bilfri led. Närmare naturen än så här kan du knappast komma.

Friska Forshaga

Friskvårdssatsningen Friska Forshaga går ut på att komma ut och röra på sig i den takt du vill, själv eller tillsammans med andra. Forshaga kommun och orienteringsklubbar i samarbete för bättre folkhälsa. Ge dig ut med din familj, vänner och kompisar och leta stolpar i Forshaga och Deje.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-10-16

Gå direkt till

Sidan uppdaterad:

2019-10-16


Anna Olin
kultur- och fritidssamordnare
054-172051


Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00