Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Parker och grönområden

Kommunen har många grönområden och parker för både avkoppling och aktivtet.

Parker och skötsel

Stationsområdet, Deje

Vid stationsområdet fanns en gång i tiden två stationer och många tåg stannade varje dag. Idag är det betydligt lugnare och ett aktivitetsområde för alla åldrar med utegym, grillplats, pannabur, beachvolleyplan och fotbollsplan.

Forshagas "oas"

I hörnet Esplanaden/Storgatan i Forshaga finns en liten grön "oas" med soffor, gräsmatta, springbrunn ooch planteringar. Vid juletid står en julgran och lyser upp.

Lintjärns park

Parken bakom äldreboendet Lintjärn har under många år fått växa igen och få har hittat dit. I samarbete med Röda Korset har kommunen rustat upp parken. Det finns nu perennplanteringar, boulebana, grillplats, en barnskog med lekhydda, ny bro och informationstavlor om gamla Forshaga.

Skatepark

Vid Forshaga Lärcenter, Europavägen 1G, finns Värmlands första skatepark i betong. Skateparken är cirka 600 kvadratmeter.

Multisportarenor

Kommunen har två multisportarenor.

  • Forshaga vid lärcenter, Europavägen
  • Deje vid sporthallen, Bruksvägen

Park vid Berghaget

I det gamla bruksområdet vid Berghaget i Forshaga finns ett stort parkområde med tennisbanor, beach volley och discgolf.

Slottsparken

Vid Slottet på Slottsvägen finns en stor härlig park för picknick och lek. Där finns även ett utegym.

Skötsel av gräsytor

Vi klipper gräsytor varannan vecka utom i de centrala delarna av tätorterna där de klipps varje vecka. Ängsytor slaghackas fyra gånger per år. Gräs och sly längs gator, gång- och cykelvägar klipper vi en gång per år någon gång under perioden juli-september.

När gräset växer som mest innebär klippning var fjortonde dag att gräset kan bli långt. För att hålla nere kostnaderna har kommunen beslutat om dessa intervaller.

Blommor och planteringar

Blommor finns i lådor och ampelarrangemang flera gånger per år. På våren köldtåliga växter, när risken för frost är över är det dags för sommarblommor och på hösten fylls blomlådorna med färgstark ljung.

Juldekorationer

I slutet av november, lagom till första advent, tänder vi julbelysningen.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-09-10

Genvägar

Länk skrivs här
Länk skrivs här

Dokument

Dokumentlänk 1
Dokumentlänk 2

Sidan uppdaterad:

2019-09-10


Anne Hellström
handläggare
054-172040


Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00