Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

2019-12-13
Vattenavstängning Västra Dejefors
Arbete med ledningar på Västra Dejefors fredag 13/12 gör att flera abonnenter är utan vatten.
Länk

Ska vi bygga om eller bygga en ny simhall? 

Simhallen i Deje byggdes för snart 50 år sedan och konstruktionen har idag stora brister. Vi utreder nu förutsättningarna för att antingen bygga om simhallen eller bygga en ny simhall.

Bakgrund

Simhallen i Deje byggdes av Ulleruds kommun 1972. Det är snart 50 år sedan och simhallen har idag stora brister. Omkring 35 000 personer besöker simhallen varje år. I antalet besökare ingår elever i kommunens simundervisning.

Utredning om simhallens framtid

Vi har vid flera tillfällen de senaste årent undersökt statusen på simhallen och även gjort vissa reparationer. Sedan 2016 pågår en utredning om simhallens framtid. Ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) är politisk styrgrupp och utredningsgruppen har bland annat besökt flera simhallar.

KSAU har antagit företaget Serneke som partneringentreprenör för projektet om- eller nybyggnation av simhall. Projektet består av tre faser: utredning (inledningsfas), projektering (fas 1), byggnation (fas 2). En projektledningsgrupp med personer från Serneke och kommunen arbetar nu med att ta fram underlag och kalkyler för att politikerna ska kunna fatta ett inriktningsbeslut: reparation eller nybyggnad. Underlaget till politikerna ska förutom kalkyler även belysa simhallens framtid med tanke på byggnad, behov, samverkan och finansiering.

Inriktningsbeslut vid KSAUs möte 2 december

Ärendet kommer upp för beslut om inriktning på KASUs möte den 2 december 2019.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-10-30 av

Sidan uppdaterad:

2019-10-30

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00