Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Kurser och grupper

Här hittar du information om det utbud av kurser och grupper som erbjuds på Kulturskolan just nu.

Dans

Kulturskolan erbjuder dansundervisning i flera olika dansstilar och för olika åldrar. Undervisningen sker på måndagar på Forshaga Lärcenter.

Tider och målgrupper

Huvud axlar knä och tå

14.40-15.55

60 år och äldre

Jazzmodernt fortsättning

16.00-17.00

födda 06-09

Dansmix

17.00-18.00

födda 10-12

Jazzmix

18.00-19.00

födda 07 och äldre

Modern dans

19.00-20.00

födda 06 och äldre


Information om danskurserna

Huvud axlar knä och tå (danskurs för 60+)
Huvud axlar knä och tå (danskurs för 60+) Rörelse, samarbete och att ha roligt tillsammans är fokus och det är inga krav på förkunskaper utan lektionsupplägget och rörelserna kommer att anpassas efter dig och dina kurskamrater. Under terminen kommer ni bland annat att få testa och träna på olika övningar från balett, jazz, modern dans, men även yogaövningar och tillsammans kommer vi att skapa ett koreografiskt stycke.

Dansmix
I dansmix får man prova på olika dansstilar som jazz och modern dans, med små tekniska inslag från baletten och lite danslek.

Jazzmodernt
Här fördjupar vi oss i jazz och modern och för sedan de två stilarna samman i koreografi.

Modern dans
Den moderna dansen (eller fridans) uppkom i början av 1900-talet som en protest mot den klassiska balettens strikta former. Man dansade barfota i vida tunikor. Dansformen har sedan utvecklats till en rad olika tekniker, bl.a. Graham och Cunningham. Man använder bl.a. golvövningar och svingar och blandar med teknikövningar.

Jazzmix
I jazzmixen arbetar vi med den klassiska jazzens grundteknik. Under terminen får man möta några av jazzens olika stilar: lyrisk jazz, broadway jazz och den klassika jazzens rena linjer.

Instrument

På Kulturskolan kan man lära sig att spela många olika instrument. Vi erbjuder undervisning i fiol, gitarr, elbas, elgitarr, piano, blockflöjt, klarinett, saxofon, trumpet, valthorn, baryton, trombon och trummor.  

Sång

Individuell undervisning i sång erbjuds från årskurs 6.

Kör


Kulturskolan har två körer för elever i Fb-3.

Kör 1: Åk 0-1

Kör 2: Åk 2-3

Vi har även en språkintroduktionskör. Vi träffas en gång i veckan och sjunger sånger på svenska långsamt och tydligt.

Kontakta Anki Löwenhamn.

Drama

Fredagar
13.30 - 14.30 Dramalek 7-9år

Termin 1
Barnen tränas i att lära sig lyssna till varandra, samarbete och gestaltning, utvecklar fantasiförmågan och koncentration vilka är viktiga delar inom teater och drama. I en trygg och accepterande miljö får barnen utforska skaparlust och kreativitet genom olika lekar. Vid ett litet uppspel för familjen kan barnen visa lite av det vi jobbat med under terminen.

Termin 2-3
Vi fortsätter fokusera på Dramalek och börjar med små steg närma oss teatern och skådespeleriet. Barnen får träna på att med sin kropp kommunicera med andra samt uttrycka känslor och sinnesstämningar. Vid terminsslut kan en gestaltning visas för familj/vänner.

Termin 4-6

Utifrån var gruppen befinner sig jobbar vi här mer teaterinriktat. Vi övar mer på att ge och ta roller samt tränar rösten och kroppen till att skapa olika karaktärer och berättelser. Improvisation och samspel. Under sista terminen arbetar gruppen fram en pjäs eller olika scener som visas för publik, exempelvis i samband med något av Kulturskolans andra evenemang.

Mer

Vissa terminer har vi möjlighet att presentera nya kurser utöver basutbudet. Till exempel har vi anordnat en populär kortkurs i musikdata.

Aktuella kurser


Just nu finns det inga kurser att anmäla sig till.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-03-01

Fem barn som hoppar och dansar

Sidan uppdaterad:

2019-03-01

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00