Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Avgift för företag på återvinningscentralen

Från och med 2020-09-01 ska företag betala en avgift för att lämna avfall på återvinningscentralen. Här finns mer information om hur det fungerar.

För hushåll som betalar renhållningsavgift via sitt abonnemang ingår tjänsten att lämna avfall på återvinningscentralen. Eftersom detta inte ingår för företag, fakturerar vi dessa separat.

Registreringen görs automatiskt via avläsning av bilens registreringsskylt när du kör in på återvinningscentralen. Avläsningen kopplas sedan ihop med Transportstyrelsens register. Systemet känner av om det är ett företagsregistererat verksamhetsfordon, typ lätt lastbil eller motsvarande.

Personbilar som används som tjänstebil registreras inte. Inte heller bilar som är registrerade på enskild firma.

Det är inte tillåtet att besöka anläggningen med större lastbilar.

Varje besök kostar 200 kronor exklusive moms. Avgiften faktureras en gång per månad av SVEA Ekonomi. Har du lämnat avfall vid flera tillfällen samma månad, får du en samlingsfaktura. Faktura skickas ut i början av varje månad.

Kontakta alltid SVEA Ekonomi om du har frågor om fakturering och betalning.

Kontakta SVEA ekonomi, telefonnummer 08-735 29 59.

Javisst det går bra. Under en timme, oavsett hur många gånger du åker in på återvinningscentralen, betalar du bara för ett besök. Efter den första timmen debiteras du för ytterligare ett besök.

Nej, du betalar för besöket inte för hur mycket avfall du har.

Om bilen är registrerad som personbil, blir den inte registrerad och heller inte fakturerad. Om bilen däremot är registrerad som "lätt lastbil" får du betala en avgift.

Är bilen registrerad på en organisation (företag) som lätt lastbil, blir du debiterad. Man förutsätter att avfallet som finns i en företagsbil kommer från företaget.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Gå direkt till

Länk skrivs här

Länk skrivs här

Dokument

Dokumentlänk 1
Dokumentlänk 2

Sidan uppdaterad:

2020-09-01