Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Hämtning av hushållssopor

Ställ ut soptunnan i tid, senast klockan 06.00 på tömningsdagen.

Sophämtning

Varje hushåll har ett grönt kärl att lägga soporna i. Kärlen finns i tre olika storlekar 190, 240 och 370 liter. Soporna ska vara väl förpackade när de läggs i kärlet.

Ställ ut kärlet senast klockan 06.00 på tömningsdagen.

Turlista hämtning av hushållssoporPDF

Så här ställer du kärlet

Extratömning

Glömmer du att ställa ut kärlet och vill ha en extratömning, kostar det 164 kronor inkl moms. Du kan beställa extratömning med e-post, adress se längre ner på sidan.

Storhelger

Vid vissa storhelger (påsk, midsommar och jul/nyår) kan hushållssoporna hämtas någon dag tidigare eller senare. Alla ändringar informerar vi om på webben och i sociala medier.

Månadshämtning

Den som har en godkänd varmkompost, kan ansöka om månadshämtning hos miljö- och byggnämnden. Bland våra e-tjänster finns mer information och blanketter.

E-tjänster och blanketter

Sophämtning vid fritidshus

Kommunen hämtar latrin och sopor vid fritidshus perioden maj-september.

Sop- och latrinhämtning vid fritidshus

Byte av abonnemang

Vill du byta abonnemang till ett större eller mindre kärl? Hör av dig till oss så ordnar vi det. Det kostar inget att ändra abonnemang men du måste tvätta ditt gamla kärl innan vi levererar det nya.

Kontakt

Telefon: 054-17 20 00 (växel)
E-post: kommunteknik@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2020-12-29