Till starsidan
Till starsidan

Tömning av sopkärl

Ställ ut ditt kärl senast klockan 6 på tömningsdagen. Tänk på att ställa kärlet så att det är lätt att tömma. 

Gör så här när kärlet ska tömmas

  • Ställ ut sopkärlet senast på morgonen klockan 6 samma dag soporna ska tömmas. 
  • Ställ kärlet så att det går lätt att tömma och högst 1,5 meter från körbar väg.
  • Vänd hjulen mot gården så att lockets öppning är mot gatan. Detta är viktigt eftersom bilen annars inte kan tömma sopkärlet.
  • Placera kärlet så att det står fritt från till exempel staket, häck, bilar, postlåda. Det ska vara minst 80 cm fritt runt om.
  • På vintern när det är snö och isigt är det extra viktigt att sopkärlet står så att hämtningen kan ske så smidigt som möjligt. Skotta bort snö och sanda.
  • Locket måste gå att stänga på kärlet. Har du så mycket sopor att detta inte går, kan du lägga soppåsarna som inte får plats i en säck som du lägger ovanpå kärlet.

Har ditt kärl inte blivit tömt?

Om din sopor inte hämtats, kontaktar du oss. Men innan du gör det, undersök först om det kan bero på att hämtningen försvårats på något sätt. Var kärlet inte framkört eller fanns det något hinder i vägen? Om vägen där sopkärlet ska dras inte är sandad, skottad eller på annat sätt inte är framkomlig är vi inte skyldiga att tömma kärlet.

Om vi har missat att tömma ditt sopkärl och det inte beror på något som du har orsakat, så ser vi till att dina sopor blir tömda så snart som möjligt. Du behöver inte betala något extra för det.

Om du har glömt ställa ut kärlet kan du mot en kostnad beställa en extratömning.

Hämtning av hushållssopor

Kontakt

Telefon: 054-17 20 00 (växeln)
E-post: kommunteknik@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2022-06-14