Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Boendemiljö, buller och luftkvalitet

I Forshaga kommun bor du i en lugn och trivsam boendemiljö. Men visst, det finns ibland störningar i din närhet som kan orsaka besvär.

Känner du dig störd av mögel, låga temperaturer, dålig luft och lukt, buller eller känner oro för om det finns radon i din bostad, så ska du i första hand kontakta din hyresvärd.

Om du äger huset själv eller inte får hjälp hos din hyresvärd så kan du kontakta miljö- och byggförvaltningen. Vi kan hjälpa till med att förmedla kontakter till lämpliga utredare och vi gör vissa enklare undersökningar för att få grepp om hur allvarlig störningen är. Vi kan också kontakta hyresvärden för att låta denne göra mer noggranna undersökningar eller åtgärder.

Våra miljö- och hälsoskyddsinspektörer har telefontid vardagar klockan 10-12, utom tisdagar. Du når dem via växeln på 054-17 20 00 eller via epost: mbn@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2019-12-20


Lindha Rothen
plan- och bygglovshandläggare
054-17 20 35