Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Fortsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Fortsatta problem med trygghetslarmen

Fukt och mögel

Fukt och mögel är inte bra varken för huset eller människorna som lever i det.

Om du ser mögelväxt någonstans i huset, så prata med din hyresvärd eller om du äger huset själv, med någon byggnadskunnig.

I badrummet kan det hända att plastmattor släpper på väggar och golv. Detta ska du åtgärda så snart det upptäcks, innan det blir en fuktskada. Även om man har fått en fuktskada är det inte säkert att man har någon mögelväxt.

Hittar du stora vita svampkroppar när du bryter upp ett golv eller får ett brunt pulver i ditt hus kan du ha hussvamp. Vid sådana misstankar bör du snabbt rådgöra med byggnadsteknisk sakkunnig.

Om inte din hyresvärd bryr sig om din klagan kan du vända dig till kommunens miljö- och hälsoskyddsinskpektör som du når via kommunens växel 054-17 20 00. Miljö- och byggförvaltningen har telefontid vardagar klockan 10-12 utom tisdagar. Det går också bra att mejla på: mbn@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-12-20 av

Sidan uppdaterad:

2019-12-20