Till startsidan
Till startsidan

Djur och lantbruk

Kommunen är tillsynsmyndighet och har ansvaret för att arbeta med tillsyn på bland annat lantbruk och hästgårdar. Vi hjälper även till med information om hanteringen av olika skadedjur och andra djur.

Djurskydd

Länsstyrelsen ansvar för ärenden och tillsyn enligt djurskyddslagen. Om du misstänker att djur far illa kontaktar du Länsstyrelsen Värmland på telefonnummer 010-224 71 20.  

Störning

Kommunen kan hjälpa till vid en upplevd störning, om ni inte kan lösa problemet själva. Frågor som gäller till exempel olägenhet för människors hälsa orsakad av djur samt miljötillsyn i lantbruket (hantering av gödsel och kemikalier med mera) kan hanteras av kommunen. Se mer information på sidan Lantbruk i huvudmenyn.

Kontakt

Det är miljö- och byggförvaltningens miljö- och hälsoskyddsinspektörer du kontaktar i dessa frågor. De har telefontid vardagar klockan 10-12 utom tisdagar. Du når dem via växeln på 054-17 20 00. Det går också bra att skicka e-post: mbn@forshaga.se

Du hittar mer information, tips och råd om olika svårigheter med olika djur på sidorna under Djur och lantbruk i huvudmenyn.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2023-04-25