Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Djur och lantbruk

Kommunen är tillsynsmyndighet och har ansvaret för att arbeta med tillsyn på bland annat lantbruk och hästgårdar. Vi hjälper även till med information om hanteringen av olika skadedjur och andra djur.

Djurskydd

Sedan januari 2009 har länsstyrelsen ansvar för ärenden och tillsyn enligt djurskyddslagen. Om du misstänker att djur far illa kontaktar du Länsstyrelsen Värmland, telefon 010-224 71 20.  

Störning

Kommunen kan hjälpa till vid en upplevd störning, om ni inte kan lösa problemet själva. Frågor som gäller till exempel olägenhet för människors hälsa orsakad av djur samt miljötillsyn i lantbruket (hantering av gödsel och kemikalier med mera) kan hanteras av kommunen. Se mer information under rubriken Lantbruk.

Kontakt

Det är miljö- och byggförvaltningens miljö- och hälsoskyddsinspektörer du kontaktar i dessa frågor. De har telefontid vardagar klockan 10-12 utom tisdagar. Du når dem via växeln på 054-17 20 00. Det går också bra att mejla dem: mbn@forshaga.se

Du hittar information, tips och råd om olika sorters svårigheter med djur i menyn här på sidan.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2020-06-17