Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-06-07
Bevattningsförbud gäller fortsatt
Uppdaterad 12 juli. Från och med den 7 juni är det inte tillåtet att vattna med slang eller att fylla sin pool. Förbrukningen är fortfarande hög och bevattningsförbudet gäller fortsatt.
Läs mer om Bevattningsförbud gäller fortsatt

Älgar och rådjur

Anledningen till att en älg eller ett rådjur söker sig till tätbebyggt område är för att hitta mat, så stryper du tillgången till detta letar de sig någon annanstans.

Det kan vara bra att ta bort sådant som en älg eller ett rådjur kan vilja äta, såsom äpplen och annan fallfrukt. Om inte kompostering görs ska detta avfall köras till återvinningscentralen.

Älgar är för det mesta helt ofarliga så länge du undviker direkt konfrontation, men det kan såklart kännas obekvämt att ha en älg i trädgården.

Visar älgen upp aggressivt beteende så är det polisen du ska kontakta för ett beslut om eventuell avlivning. Kommunen kan inte ta ett sådant beslut, och kan heller inte göra så mycket mer än en privatperson kan.

För att kontakta polisen ringer du 114 14.

Trafikskadade djur

Upptäcker ni eller kör på en älg eller ett rådjur så ska detta anmälas till polisen som förmedlar kontakten vidare till jägare för eventuell avlivning.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2019-02-14