Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Skabbrävar

Misstänker du att en räv har skabb kan du kontakta markägaren, polisen eller kommunen.

Räv som angripits av skabb utgör en risk för spridning, framförallt till hund. Eftersom skabbangreppet försvagar räven söker sig många av dem till bebyggelse där de kan finna enkel mat i tex. komposter. Skabben ger rävarna en lång plågsam tid tills de svälter ihjäl av svaghet.

Inom tätbebyggt område

Observerar du en skabbräv inom tätbebyggt område kan du anmäla detta till kommunen. Vi förmedlar då dina kontaktuppgifter vidare till kommunjägaren, som i sin tur kontaktar dig. Tänk på att vår kommunjägare arbetar på frivillig basis så det är inte säkert att utryckning kan ske omedelbart.

Jakt på skabbräv kan ta tid då rävarna hela tiden rör på sig och jägarna inte hinner fram till den plats där de senast observerats.

Du når miljö- och byggförvaltningen på telefontid vardagar klockan 10-12 utom tisdagar. Ring via kommunens växel på tel 054-17 20 00.

Utanför tätbebyggt område

Där det inte är tätbebyggt område är det jakträttsinnehavare som ska kontaktas. Du når dessa genom markägaren eller polisen.

Polisen når du på telefon 114 14.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2019-12-20


Lindha Rothen
plan- och bygglovshandläggare
054-17 20 35