Till startsidan
Till startsidan

Rådgivning och tips

Här har vi samlat länkar till andra webbplatser med bra information om hur du kan minska din energiförbrukning.

Husguiden

Steg för steg-guide för dig som vill energieffektivisera ditt hus. Läs mer om Husguiden på Energimyndighetens webbplats.

Energimyndigheten testar produkter

Ta del av objektiv och jämförbar information om olika produkter. Läs mer om Energimyndighetens produkttester.

Ny energimärkning gör det enklare

En ny energimärkning gör det enklare för dig att handla produker som har låg energiförbrukning. Se Energimyndighetens film om den nya energimärkningen.

Gör ett medvetet val med LABEL 2020

LABEL 2020 är ett stöd för konsumenter som ska köpa produkter och ger information gratis, oberoende och utan reklam. Verktyget gör det möjligt att jämföra produkter som kylskåp, frysar, tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner, TV-apparater och elektroniska bildskärmar. Läs mer och jämför produkter med produktkalkylen LABEL 2020. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Testa din klimatpåverkan

Dina resvanor, vilken mat du äter och hur varmt du har det i huset har betydelse för din egen påverkan på klimatet. Testa och se ditt personliga klimatavtryck med hjälp av verktyget "Klimatkontot" på IVL Svenska Miljöinstitutets webbplats. Testa din klimatpåverkan.

Konsumera hållbart

På Konsumentverkets webbplats Hallå konsument finns information om hur du kan konsumera mer miljömässigt hållbart, samt hur olika produkter påverkar miljön. Läs mer om hållbar konsumtion på webbplatsen Hallå konsument.

Swinga prylar

Appen Swinga gör det enkelt och tryggt att låna verktyg, fritidsprylar, barnsaker och mycket mer av varandra. En praktisk och schysst grej för planeten, plånboken och grannarna. Läs mer och ladda hem appen på webbplatsen Swinga.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av