Till starsidan
Till starsidan

Energirådgivning för företag och föreningar

Kommunens energi- och klimatrådgivare erbjuder dig som har företag en kostnadsfri och opartisk energigenomgång av er verksamhet. Genom att se över verksamhetens energiförbrukning och synliggöra hur energin används, ökar möjligheten att göra energibesparingar.

Energikartläggning i stora företag

Den 1 juni 2014 trädde lagen (2014:266) om energikartläggning i stora företag (EKL) ikraft. Lagen syftar till att främja förbättrad energieffektivitet i stora företag. Under införandet av lagen har Energimyndigheten arbetat fram en särskild process för att företagen ska få möjlighet att göra en energikartläggning av verksamheten som resulterar i bra beslutsunderlag för åtgärder.

Läs mer på Energimyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företag/föreningar med större värme- och kylsystem

Energidirektivet för byggnaders energiprestanda, EPBD2, berör fastighetsägare med stora värme- och kylsystem och här finns stor potential att spara energi. Energi- och klimatrådgivningen gör särskilda informationsinsatser för att stödja fastighetsägare med större värme- och kylanläggningar och ge råd om systemens effektivitet och dimensionering. Två typer av system är utvalda: så kallade lokaleldade värmesystem (exempelvis olja, pellets, ved och flis) med en effekt större än 20 kW och luftkonditioneringssystem med en effekt större än 12 kW. Småhus eller byggnader som värms med fjärrvärme, el eller värmepump omfattas inte.

Kontakt

Kontakta gärna energi- och klimatrådgivningen för att boka en tid för rådgivning ute på ditt företag eller din förening.

Telefon: 073-910 05 99
Telefontid måndagar, tisdagar och torsdagar klockan 08.00-15.00 (lunchstängt 12.00-13.00).

E-post: energiradgivning@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av