Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Energirådgivning för företag och föreningar

Kommunens energi- och klimatrådgivare erbjuder dig som har företag en kostnadsfri och opartisk energigenomgång av er verksamhet. Genom att se över verksamhetens energiförbrukning och öka medvetandet om till vad och hur energin används, ökar även möjligheten till energibesparingar både i kilowattimmar och kronor.

Stöd för energikartläggning för små och medelstora företag borttaget

Energimyndigheten har från och med 30 april 2019 upphört med ekonomiskt stöd till små- och medelstora företag för att genomföra en energikartläggning. Du hittar mer information på Energimyndighetens hemsida via länk här på sidan under rubriken Genvägar.

Energikartläggning i stora företag

Den 1 juni 2014 trädde lag (2014:266) om energikartläggning i stora företag (EKL) ikraft. Lagen syftar till att främja förbättrad energieffektivitet i stora företag. Under införandet av lagen har Energimyndigheten arbetat fram en särskild process för att företagen ska få möjlighet att göra en energikartläggning av verksamheten som resulterar i bra beslutsunderlag för åtgärder. Första inrapporteringen ska ske senast den 5 december 2015.

Läs mer på energimyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företag/föreningar med större värme- och kylsystem

Energidirektivet för byggnaders energiprestanda, EPBD2, berör fastighetsägare med stora värme- och kylsystem och här finns stor potential att spara energi. Energi- och klimatrådgivningen gör särskilda informationsinsatser för att stödja fastighetsägare med större värme- och kylanläggningar och ge råd om systemens effektivitet och dimensionering. Två typer av system är utvalda: så kallade lokaleldade värmesystem (exempelvis olja, pellets, ved och flis) med en effekt större än 20 kW och luftkonditioneringssystem med en effekt större än 12 kW. Småhus eller byggnader som värms med fjärrvärme, el eller värmepump omfattas inte.

Besöksadress och kontaktuppgifter

Energi- och klimatrådgivningen finns i kommunhuset i Forshaga, Storgatan 52. Boka gärna en tid för rådgivning ute på ditt företag eller förening.

Telefontider energi- och klimatrådgivningen:
Måndag, tisdag och torsdag 09:30-15:30. Tel: 073-9100599

Eller mejl: energiradgivning@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av