Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Solkartan

Solen är en fantastisk energikälla och dessutom gratis och miljövänlig. Att investera i en solvärme- eller solcellsanläggning kostar under investeringsfasen men den producerande energin är så gott som gratis och ger inga utsläpp.

I Sverige har vi bra solförhållanden och i Forshaga kommun finns områden med riktigt bra lägen för solenergi, både för privatpersoner och företag. Gå in på solkartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. redan idag och titta hur det ser ut för just dig.

Solkartan visar hur mycket solenergi ditt hustak kan komma att producera per år men också möjlig besparing, både med avseende på el och värme från solen. Det är viktigt att vara medveten om att det inte är några exakta siffror utan beräknade värden och statistik. Kontakta en installatör eller motsvarande för en mer noggrann bedömning och en översyn av takets konstruktion.

Använd solkartan så här

Leta upp ditt hus genom att zooma in och klicka på ditt hustak. Då får du upp en informationsruta som visar potentialen för solel och solvärme. Färgskalan visar hur stor solinstrålningen är på olika delar av taket. Du har även själv möjlighet att ändra storleken på installationerna genom att ändra ytan på anläggningen. Priset på el har vi satt till 1,4 kr/kWh men kan också ändras ifall du vet just ditt pris.

Kontakt och mer information

Har du frågor eller funderingar kan du alltid höra av dig till energi- och klimatrådgivare Jonas eller Ulrika på miljö- och byggförvaltningen.

E-post: jonas.hoglund@forshaga.se
Telefon: 054-17 23 50

E-post: ulrika.thoren@forshaga.se
Telefon: 054-17 22 36

Tänk också på att alltid kontakta kommunen innan installationen då det kan krävas bygglov.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av