Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Familj i Forshaga kommun

Vi arbetar aktivt för att skapa bra förutsättningar för våra barn och unga. Vår vision Forshaga kommun - Barnkommun är vår ledstjärna i arbetet.

Vi vill att Forshaga ska vara en kommun där alla utvecklas till trygga, nyfikna och kreativa invånare. Vi vill ge våra barn en bra start i livet, att alla har en god uppväxt och att alla känner sig delaktiga.

Motsats till stor

Vi som bor här är unga, vår ålderstruktur är betydligt lägre än genomsnittet i Sverige och våra marknadsundersökningar visar att vår kommun är attraktiv för familjer som har barn eller planerar att bilda familj.

Vi sätter barnen i fokus, men det betyder inte att vi bortser från äldre. Barn är man så länge man vill, oavsett om man är 9 eller 90 år.

Lusten att lära

Att växa upp i en liten kommun och gå i en skola där alla känner alla, skapar värme och gemenskap. För barnens och föräldrarnas skull vill vi erbjuda bra skolor med pedagogisk verksamhet som ger lärande, lek och trygghet.

God kultur och meningsfull fritid

Vi har stort utbud inom kultur och fritid, framför allt för barn och unga. Två bibliotek, kulturhus, träffpunkt för unga och simhall är exempel på det. Vi är en riktig föreningskommun med långt över 100 föreningar, många inom idrott.

Vår litenhet är vår fördel

Vi är en liten kommun med stort hjärta. Och litenheten är vår fördel. Det ger dig mindre köer till fritidssysselsättningen och närmare till dina blivande träningskompisar. Vi satsar också på att hålla kostnaderna för fritidsaktiviteterna nere.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-10-04 av

Gå direkt till


Fakta Forshaga kommun

Bildades: 1974
Folkmängd: cirka 11 500
Yta: 350 km2
Centralort: Forshaga
Vision: Barnkommun
Symbol: En nalle som symboliserar trygghet. Bland annat får varje nyfödd kommuninvånare en nalle av oss.

Sidan uppdaterad:

2019-10-04