Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-06-21
Underhåll av vattenledning Visterud
Vi planerar underhåll av vattenleldningarna vid vattenverket i Visterud. Vattnet stängs av idag klockan 11.30 för boende mellan Visterud och Halla. De som är berörda har fått SMS. Arbetet beräknas pågå hela dagen.
Läs mer om Underhåll av vattenledning Visterud
2021-06-07
Bevattningsförbud från 7 juni
Från och med den 7 juni är det inte tillåtet att vattna med slang eller att fylla sin pool. Bevattningsförbudet gäller tills vidare.
Läs mer om Bevattningsförbud från 7 juni

Kemikalier

Kemikalier måste hanteras på ett säkert sätt för att inte riskera att skada såväl människor som miljö.

Det är viktigt att vi hjälps åt och hanterar kemikalier på ett bra sätt. Tillsynsmyndigheterna kontrollerar att tillverkare, importörer och användare tar sitt ansvar så att gifterna inte kommer ut i miljön.

De allra farligaste kemikalierna måste försvinna från marknaden och ersättas med sådana som är mindre farliga.

Det kan vara svårt för den enskilda konsumenten att avgöra vad som är ett bra eller dåligt produktval ur miljö- och hälsosynpunkt. Några kemikalier har en miljömärkning som kännetecknar kemikalier som är mindre skadliga för miljön. Märkena "Svanen", "Bra Miljöval" och "EU-blomman" är några av märkena du kan titta efter i affären.

Kommunens arbete

Kommunen sköter tillsynen av företag som använder kemikalier i sin vardag. En kemikalieplan har också tagits fram vilken du hittar under rubriken Gå direkt till här på sidan.

2014 deltog kommunen i ett projekt med sin grund i ett av de nationella miljömålen, Giftfri miljö. Det gällde kontroll av kemikalier i barns vardag vad gäller förskolor och skolmiljöer. Läs mer om projektet här. Öppnas i nytt fönster.
 
Du kan läsa mer om kemikalier på kemikalieinspektionens hemsida samt Naturskyddsföreningens webbplats. Se länkar här på sidan under rubriken Gå direkt till.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av