Till startsidan
Till startsidan

Ansluta till vatten och avlopp

Har du sålt din villa och ska flytta? Då måste du anmäla det till oss med information om den nya ägaren. Vill du ansluta din fastighet till det kommunala vatten- och avloppsnätet? Då skickar du in en ansökan till oss.

Ägarbyte/ny abonnent

För att få kommunalt vatten och avlopp måste fastighetsägaren ha ett abonnemang hos kommunen. Du anmäler ny ägare via vår e-tjänst. Det är viktigt att vi får in anmälan om ägarbyte annars kan du som tidigare abonnent bli debiterad för avgifter som den nye ägaren ska stå för.

E-tjänst ägarbyte

Ny anslutning till VA-nät

När du vill ansluta din fastighet till kommunens vatten- och avloppsnät gör du en beställning; en servisanmälan. Du gör det genom att använda vår e-tjänst servisanmälan VA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För att nyttja tjänsten behöver du en e-legitimation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allmänna bestämmelser för användning av kommunens allmänna vatten- och avloppsanläggning (ABVA).

Anslutningsavgifter

Avslutning av VA-abonnemang

Att avsluta ett abonnemang på vatten och/eller avlopp innebär att ledningar måste proppas eller grävas bort. Detta arbete gör kommunen och debiterar fastighetsägaren. Om anslutningen/abonnemanget i en framtid ska öppnas igen betraktas det som en helt ny anslutning. Kommunen debiterar då gällande anslutningsavgifter.

Om du vill avsluta ditt VA-abonnemang måste du skicka in en undertecknad begäran om detta till oss. Hör i så fall av dig så skickar vi en blankett till dig.

Kontakt

Anmälan ny abonnent, flyttning, adressändring och mätarställning
Tina Henriksson, telefon 054-17 22 09

Frågor om abonnemang, vattenmätare, anslutning 
Stefan Melin, telefon 054-17 20 34

E-post kommunteknik och service: kommunteknik@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av