Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Fortsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Fortsatta problem med trygghetslarmen

Ansluta till vatten och avlopp

Har du sålt din villa och ska flytta? Då måste du anmäla det till oss med information om den nya ägaren. Vill du ansluta din fastighet till det kommunala vatten- och avloppsnätet? Då skickar du in en ansökan till oss.

Ägarbyte/ny abonnent

För att få kommunalt vatten och avlopp måste fastighetsägaren ha ett abonnemang hos kommunen. Blankett för anmälan om ny abonnent finns bland våra e-tjänster och blanketter. Det är viktigt att vi får in anmälan om ägarbyte annars kan den tidigare abonnenten bli debiterad för avgifter som den nye ägaren ska stå för.

E-tjänst ägarbyte

Ny anslutning till VA-nät

När du vill ansluta din fastighet till kommunens vatten- och avloppsnät gör du en beställning; en servisanmälan. Du gör det genom att använda vår e-tjänst servisanmälan VAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För att nyttja tjänsten behöver du en e-legitimationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om VA-abonnemang finns i AVBA, Allmänna Bestämmelser om VA-abonnemanget. Se under "gå direkt till".

Anslutningsavgifter

Avslutning av VA-abonnemang

Att avsluta ett abonnemang på vatten och/eller avlopp innebär att ledningar måste proppas eller grävas bort. Detta arbete gör kommunen och debiterar fastighetsägaren. Om anslutningen/abonnemanget i en framtid ska öppnas igen betraktas det som en helt ny anslutning. Kommunen debiterar då gällande anslutningsavgifter.

Om du vill avsluta ditt VA-abonnemang måste du skicka in en undertecknad begäran om detta till oss. Hör i så fall av dig så skickar vi en blankett till dig.

Kontakt

Anmälan flyttning, ny abonnent, adressändring, mätarställning
Tina Henriksson, telefon 054-17 22 09

Frågor om abonnemang, vattenmätare, anslutning 
Stefan Melin, telefon 054-17 20 34

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-05-18 av