Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Fettavskiljare

En verksamhet som hanterar större mängder fett eller olja måste ha en fettavskiljare. Det gäller till exempel restauranger, caféer eller storkök.

Varför behövs fettavskiljare?

När fett kommer ner i avloppet, stelnar det och fastnar på insidan av ledningarna. Då kan det bli stopp i avloppet, en översvämmad källare eller förstörda avloppsledningar. 

En fettavskiljare samlar upp fettet innan det når avloppsledningen.

Krav på fettavskiljare

Många verksamheter som hanterar livsmedel ska ha en fettavskiljare. Krav på fettavskiljare gäller till exempel bageri, pizzeria, restaurang, café, gatukök och storkök. Vanliga hushåll behöver inte ha fettavskiljare.  

En fettavskiljare ska vara godkänd samt korrekt dimensionerad för verksamhetens storlek.

Riktlinjer för fettavskiljarePDF

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-11-04 av