Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Eget dricksvatten

På landsbygden är det många som får sitt vatten från en egen eller samfälld brunn. Den som äger brunnen ansvarar för att vattnet är bra.

Testa brunnens vatten

Det är fastighetsägaren eller ägarföreningen som ska se till att vattnet är rent och att sköta brunnen på rätt sätt. Det enda sättet att ta reda på om man har ett bra vatten är att ta prov och låta ett laboratorium analysera vattnet.

För att få råd om hur du tar prov på dricksvatten i en egen brunn kan du kontakta miljö- och byggförvaltningen. Du kan också ta kontakt direkt med ett ackrediterat laboratorium som analyserar vattnet.

Kontakt

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, växel 054-17 20 00. Telefontid vardagar klockan 10-12 utom tisdagar.

Mer information

Livsmedelsverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sveriges Geologiska Undersökning (SGU)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-12-20 av

Sidan uppdaterad:

2019-12-20