Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-09-17
Klarälvsbanan avstängd i Forshaga
Uppdaterad 2020-09-23. Fram till och med 28 september är Klarälvsbanan avstängd sträckan på bron över Klarälven i Forshaga. Orsaken är arbete med fjärrvärmeledning.
Läs mer om Klarälvsbanan avstängd i Forshaga

Vattenverk

För att producera dricksvatten finns två kommunala vattenverk. Vattnet i Olsäter kommer från Ullenverket i Hagfors kommun.

Två vattenverk

Forshaga vattenverk

Forshaga vattenverk får sitt vatten från sjön Visten och renar vatten till cirka 10 000 personer. Varje dygn förbrukar forshagaborna cirka 2 200 kubikmeter vatten: 800 kubikmeter i Deje och 1 400 kubikmeter i Forshaga med omnejd.

Vattnet passerar först genom trumsilen som är en microsil. Detta tar bort alger, partiklar och andra organiska substanser. Pumpar trycker sedan vattnet genom membran i nanofilter. Det tar bort färg samt övrigt som kan ha passerat trumsilen. Nanofiltret är också en barriär. Den sista behandlingen är desinficering med UV-bestrålning. Det finns även klor i beredskap om det skulle behövas.

Sjövattnet är mjukt och för att skydda ledningsnätet mot korrosion höjer vi hårdheten i vattnet med soda och koldioxid. 

Mölnbacka vattenverk

Vattenverket i Mölnbacka förser cirka 30 hushåll med vatten och förbrukningen är ungefär 30 kubikmeter per dygn.

Verket är en grundvattentäkt. Vattnet kommer från en bergborrad brunn som är 75 meter djup. Under byggnaden finns en reservoar på 20 kubikmeter. I vattenverket sker radonavskiljning som genom oxidation reducerar järn, mangan och radon. Behandlingen höjer även ph-värdet. Dessutom sker en UV-behandling. Vi använder inga kemikalier.

Dricksvatten i Olsäter

Dricksvattnet i Olsäter kommer från sjön Stora Ullen i Hagfors kommun.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-01-17 av

Sidan uppdaterad:

2020-01-17