Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Vattnets hårdhet

Dricksvattnet i kommunen är mjukt eller medelmjukt. Du kan använda mindre mängd rengörings- och tvättmedel.

Hårdheten mäts i tyska grader

Vattnets hårdhet är ett mått på mängden kalcium och magnesium i vattnet. Ju mindre kalcium och magnesium desto mjukare vatten. Hårdheten mäts i tyska hårdhetsgrader (dH). Ju lägre hårdhetsgrad, desto mjukare vatten.

Forshaga/Deje: 0,6 dH (mycket mjukt)
Mölnbacka vattenverk: 6,5 dH (medelhårt)
Olsäter: 1,1 dH (mycket mjukt) 

Använd mindre tvättmedel

När vattnet är mjukt kan man använda mindre mängd rengöringsmedel och tvättmedel. Följ anvisningarna på tvättmedelspaketen och överdosera inte. Använder du mer blir det inte renare, däremot åker mer kemikalier ut i avloppet.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-10-28 av

Sidan uppdaterad:

2019-10-28