Till startsidan
Till startsidan

Avläsning av vattenmätare

Här kan du läsa om hur du rapporterar in ställningen på vattenmätaren till oss. Det är viktigt att du gör det en gång per år för att vi ska debitera rätt avgift.

Debitering och avläsning

Varje kvartal debiterar vi en preliminär vattenförbrukning. Den preliminära förbrukningen baserar vi på den mätarställning du registerar till oss en gång per år. Slutdebitering för varje år gör vi i oktober.

Har du inte rapporterat in din mätarställning senast under augusti, får du ett avläsningskort av oss i september.

Rapportera in mätarställning via e-tjänst

Du registrerar mätarställningen via vår e-tjänst genom att logga in med Bank-id. Är ni flera fastighetsägare är det bara den som står för abonnemanget som kan registrera mätarställningen via e-tjänsten. Du registrerar hela tal, det vill säga utan decimaler.

Har du inte Bank-Id fyller du i och skickar in ett avläsningskort. Avläsningskort skickar vi ut under september.

När du registerat din mätarställning, vet vi hur stor din faktiska årsförbrukning är. Den utgår vi från när vi debiterar dig. Eftersom förbrukningen varierar mellan åren kan det bli lägre eller högre avgift påföljande år. För att göra en uppskattning av din förbrukning kan du använda 140 liter per dygn eller 50 kubik per person och år. Mer blir det förstås om du vattnar i trädgården eller fyller poolen.

E-tjänst vattenavläsning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kontakta oss om du har frågor om vattenavläsning.

Telefon: 054-172000 (växel)
E-post: kommunteknik@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2023-07-31