Till startsidan
Till startsidan

Jobb och företagande

Foto: person målar med roller


Vi levererar den service företagare behöver i sitt företagande.Här får du information om hur näringslivet ser ut i vår kommun, hur vi arbetar med dessa frågor och hur du söker tillstånd och vi bedriver tillsyn. Vi beskriver även hur det är att arbeta i vår egen organisation, hur upphandling går till, och våra aktuella upphandlingar.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Jobb och företagande

Kommunens största arbetsgivare är Forshaga kommun med cirka 1050 anställda. Du kan läsa mer om hur det är att arbeta hos oss under Lediga jobb i kommunen

Vi kan bland annat hjälpa till att förmedla kontakter med fastighetsägare, inom offentlig förvaltning och en rad andra samarbetspartners. Vi erbjuder också prisvärda kontorslokaler och vi kan ge dig värdefulla råd och tips på vägen mot ett framgångsrikt företagande. Här hittar du mer information om hur vi kan hjälpa dig som vill starta eget.

Alla verksamheter och företag som hanterar någon form av livsmedel måste registrera sin verksamhet hos kommunen. Här hittar du hur du går tillväga och vad du bör tänka på innan du sätter igång. Öppnas i nytt fönster.

För att få servera alkoholhaltiga drycker krävs ett särskilt tillstånd. Hur du går tillväga hittar du på alkohol och serveringstillstånd. Öppnas i nytt fönster.

I kommunen finns både privat och kommunal mark och lokaler att hyra eller köpa.  

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad:  av