Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-07-29
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen
Förbrukningen av dricksvattnet är nu stabil och därför väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med torsdag 29 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med försiktighet även i fortsättningen.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen

Information till företagare med anledning av coronaviruset

På denna sida finns aktuell information om pågående och planerade åtgärder på nationell, regional och lokal nivå för dig som företagare.

Alla kommunens förvaltningar har fått i uppdrag att se över regler och rutiner riktade mot företag för att se hur vi kan bidra till att lindra effekterna av Corona-pandemin.

Forshaga kommun erbjuder följande möjligheter för våra lokala företag

 • Myndighetsutövning i form av inspektioner genomförs med stor förståelse för den mycket ansträngda situation som många företag befinner sig i samt för att minimera smittspridningen.
 • Möjlighet att tidigarelägga betalningar av leverantörsfakturor.
 • Vi ser välvilligt på möjligheten med uteservering och möjlighet att anordna gatuförsäljning utanför sin butik.
 • Vi har sett över möjligheterna att ansöka om anstånd med betalning eller uppdelning av betalning till Forshaga kommun. Det är ingen generell åtgärd, vi bedömer varje enskilt fall.
  Möjlighet att ansöka om anstånd för:
  - kostnader för myndighetsutövning i form av inspektioner.
  - avgifter för vatten och avlopp samt sophantering.
  - hyror vid företagshotellen Aktivum och Knipan.

Om du har funderingar eller vill komma i kontakt med oss gällande ovan så är du välkommen att skicka e-post till: ekonomikontoret@forshaga.se

Stöd från staten

För dig som företagare finns olika stöd att få från staten. Om du tillfälligt har betalningssvårigheter kan du ansöka om anstånd med betalning till Skatteverket. Du kan även få stöd för att låta anställda gå ner i tid och lön istället för att behöva säga upp dem. Karensavdraget för sjuklön och sjukpenning tas tillfälligt bort.

Regeringens åtgärdspaket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På verksamt.se har man samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till.

Samlad nationell information på verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regional företagsjour

För företag som hamnat i akut kris finns stöd och hjälp att få. Ring Verksamt Värmlands jourtelefon. De svarar på dina frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar dig rätt, telefon 010-831 90 50.

Samlad regional information på verksamt.se/varmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Näringslivskontoret i Forshaga kommun

Har ni några frågor med anledning av läget så hör av er. Utifrån den allmänna osäkerheten är det inte lätt för någon av oss att veta vilka vägar som är de rätta men ibland kan det vara bra att få lyfta frågan och diskutera den tillsammans.

Linda-Marie Fors
Telefon: 054-17 21 30
E-post: linda-marie.fors@forshaga.se

Joachim Aude
Telefon: 054-17 23 10
E-post: joachim.aude@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av