Till startsidan
Till startsidan
2023-05-30
Renovering av Skivedbron, en vägbana avstängd
Just nu pågår renovering av Skivedbron. Arbetet beräknas pågå till och med den 16 juni. Under arbetet är en vägbana avstängd och trafikljus reglerar trafiken.
Läs mer om Renovering av Skivedbron, en vägbana avstängd

Information till arbetsplatser

Feriepraktiken är oftast den första erfarenheten av ett arbete. Därför är det viktigt att perioden blir en positiv och lärorik upplevelse för feriepraktikanten. Feriepraktikanterna erbjuds platser i kommunens egna förvaltningar och bolag, offentliga organisationer och i ideella föreningar.

Ni handleder våra framtida medarbetare

Arbetsplatserna är viktiga på många sätt. Dels för att Ni väljer att ta emot feriepraktikanter. Samtidigt har arbetsplatsen en viktig funktion genom att introducera och förklara hur det är att utföra uppgifter mot ersättning och hur det är på just din arbetsplats.

Feriepraktikanten är Er kollega och ska följa de regler som gäller alla andra på arbetsplatsen. Det gäller till exempel att följa tider, klädsel, bemötande, användandet av mobiltelefon med mera.

Tidrapport

Feriepraktikanten lämnar tidrapporten till sin praktikplats på sin första praktikdag. Den ska sedan fyllas i och skrivas under av både arbetsplatsen och feriepraktikanten. Arbetsplatsen ansvarar sedan för att den skickas med posten för att ersättningen ska kunna betalas ut.

Forshaga kommun/Personalkontoret
Box 93
667 22 Forshaga

Ungdomarnas arbetsförhållande

Praktiktid – ungdomarna ska normalt utföra sin praktik högst 6 timmar per dag och högst 30 timmar per vecka

Rast - minst 30 minuters sammanhängande rast efter fyra och en halv timmes feriepraktik.

Ungdomarna får ej ha feriepraktik söndagar, röda dagar eller helgdagar.

Ungdomarna får max ha feriepraktik 90 timmar per period. Midsommarafton är en helgdag och feriepraktikanten skall inte vara på arbetsplatsen även om det är öppet.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2023-05-03