Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Flytta ditt företag hit

Har du funderingar på att starta företag eller etablera ditt företag i Forshaga kommun så tveka inte att kontakta oss. Vi är en del av Karlstad Business Region.

Karlstad Business Region eller KBR är ett samarbete mellan Karlstadsregionens kommuner. Syftet är att stärka regionen och få den att växa och utvecklas.

Vi vill passa på att tipsa om vårt industriområde för nyetablering som heter Kvarntorps industriområde och att det i kommunen finns både privata och kommunala lokaler. Läs mer om detta under Ledig mark och lokaler.

På Karlstads universitet finns framtidens medarbetare och här tas många internationella kontakter. Karlstadsregionen är en öppen och inspirerande region som vi gärna visar upp. Det finns många skäl för dig som företagare att etablera dig i vår region.

Fem skäl att etablera dig här!

1. Utmärkt infrastruktur och kommunikationsmöjligheter
I regionen finns cirka 50 mil cykelväg. Fram till år 2025 utvecklas tågtrafiken med nya spår och ännu tätare avgångar mellan Oslo och Stockholm.

2. Närheten till Osloregionen E18 mellan Stockholm och Oslo samt E45/E6 som börjar i Göteborg går genom regionen.

3. Världsledande exportinriktad industri
De framgångsrika klustren, Paper Province, Stål & Verkstad och Compare har tillsammans cirka 400 företag. Paper Province har utmärkelsen Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative.

4. Attraktiv livsmiljö
Här finns sju golfbanor inom tre mil och över 70 restauranger. Varje år arrangeras mellan 15–20 SM-tävlingar samt ett årligt VM-arrangemang. Vänern har 22 000 öar, kobbar och skär, ytan är 5 650 km2, stor nog att rymma hela jordens befolkning.

5. Konkurrenskraftiga priser på lokaler och mark
Regionen har 3 200 hotellbäddar och 662 000 gästnätter per år, 53 procent är affärsresenärer.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Gå direkt till

Sidan uppdaterad:

2020-12-18