Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Alkohol och serveringstillstånd

För att få servera alkoholhaltiga drycker krävs ett särskilt serveringstillstånd som du måste ansöka om.

När behövs ett tillstånd?

Ett tillstånd behövs om servering av vin, starköl och spritdrycker sker mot ersättning. Det gäller även inom slutna sällskap. Ett serveringstillstånd är således en rätt för innehavaren att servera alkohol mot betalning. Tillståndet kan avse servering till allmänheten eller till slutet sällskap och kan gälla året runt, årligen under viss tidsperiod, enstaka tidsperiod eller enstaka tillfälle.

Olika sorters serveringstillstånd

  • Stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten behövs vid exempelvis pub- och restaurangverksamhet. Det gäller servering av starköl, vin och starksprit.
  • Tillfällig servering till allmänheten behövs vid större evenemang, exempelvis för serveringstält vid festivaler, och gäller under någon eller några dagar.
  • Tillfälligt serveringstillstånd till slutet sällskap behövs då sammanslutningar eller grupper av ganska begränsad omfattning träffas.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-10-17 av