Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Djur och lantbruk

Kommunen är tillsynsmyndighet och har ansvaret för att arbeta med tillsyn på bland annat lantbruk och hästgårdar. Vi hjälper även till med information om hanteringen av olika skadedjur och andra djur.

Djurskydd

Sedan januari 2009 har länsstyrelsen ansvar för ärenden och tillsyn enligt djurskyddslagen. Om du misstänker att djur far illa kontaktar du Länsstyrelsen Värmland, telefon 010-224 71 20.  

Störning

Kommunen kan hjälpa till vid en upplevd störning, om ni inte kan lösa problemet själva. Frågor som gäller till exempel olägenhet för människors hälsa orsakad av djur samt miljötillsyn i lantbruket (hantering av gödsel och kemikalier med mera) kan hanteras av kommunen. Se mer information under rubriken Lantbruk.

Kontakt

Det är miljö- och byggförvaltningens miljö- och hälsoskyddsinspektörer du kontaktar i dessa frågor. De har telefontid vardagar klockan 10-12 utom tisdagar. Du når dem via växeln på 054-17 20 00. Det går också bra att mejla dem: mbn@forshaga.se

Du hittar information, tips och råd om olika sorters svårigheter med djur i menyn här på sidan.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-06-17 av

Sidan uppdaterad:

2020-06-17