Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Avgifter i livsmedelskontrollen

Riksdag och regering har bestämt att de kostnader som kommunerna har för livsmedelskontrollen ska täckas av avgifter.

Avgift för registrering

Vid anmälan om registrering av en livsmedelsanläggning ska företagaren betala en registreringsavgift. Forshaga kommuns avgift för registrering motsvarar en timmes handläggning, vilket är 1 119 kronor (2020 års index). Avgiften faktureras i efterhand.

Årlig kontrollavgift

Alla livsmedelsföretagare betalar en årlig kontrollavgift som baseras på den kontrolltid som krävs för verksamheten. Läs mer om hur kontrolltid och avgift beräknas via länken under rubriken "Dokument" här på sidan.

Den årliga avgiften för livsmedelskontroll betalas från och med det kalenderår då verksamheten registreras. Avgiften ska därefter betalas med helt avgiftsbelopp för varje påbörjat kalenderår.

Avgift för extra kontroll

Planerade kontrollbesök ingår i den årliga kontrollavgiften. För kontrollbesök som krävs utöver dessa planerade kontrollbesök tas en extra kontrollavgift ut.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av