Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Riskklassning och årlig kontrolltid

Tillsynsmyndigheten gör en riskklassning av din verksamhet för att avgöra hur mycket kontrolltid som ska utföras. Vid ändringar i er verksamhet är det viktigt att kontakta kommunen.

Riskklassning

Ansvarig handläggare gör en riskklassning av verksamheten. Vilken riskklass ni får avgör hur många kontrolltimmar er verksamhet kommer att ha per år. Riskklassningen baseras på livsmedelsverkshets modell för riskklassning. För att ta reda på hur mycket man ska betala i årlig avgift tar man antal tilldelade timmar x 1 129 kr (2021 års index). Den årliga debiteringen sker i början av varje år.

Vid ändringar i verksamheten är det viktigt att kontakta kommunen. Ändringar kan göra att riskklassningen av verksamheten kan behöva ändras.

Om ni vill läsa mer om riskklassning, se länk till livsmedelsverket under rubriken Genvägar här på sidan.

Återkommande kontroll

När handläggaren skickat ut beslut om årlig kontrolltid kommer er verksamhet att läggas till i kommunens register över livsmedelsverksamheter. Det innebär att ni kommer få en återkommande kontroll, den kan ske oanmält eller anmält.

För information om avgifter läs mer under rubriken Avgifter i livsmedelskontrollen i menyn till vänster här på sidan.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av