Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Forsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet.
Läs mer om Forsatta problem med trygghetslarmen

Kemikalier

Kemikalier måste hanteras på ett säkert sätt för att inte riskera att skada såväl människor som miljö.

Det är viktigt att vi hjälps åt och hanterar kemikalier på ett bra sätt. Tillsynsmyndigheterna kontrollerar att tillverkare, importörer och användare tar sitt ansvar så att gifterna inte kommer ut i miljön.

De allra farligaste kemikalierna måste försvinna från marknaden och ersättas med sådana som är mindre farliga.

Det kan vara svårt för den enskilda konsumenten att avgöra vad som är ett bra eller dåligt produktval ur miljö- och hälsosynpunkt. Några kemikalier har en miljömärkning som kännetecknar kemikalier som är mindre skadliga för miljön. Märkena "Svanen", "Bra Miljöval" och "EU-blomman" är några av märkena du kan titta efter i affären.

Kommunens arbete

Kommunen sköter tillsynen av företag som använder kemikalier i sin vardag. En kemikalieplan har också tagits fram vilken du hittar under rubriken Gå direkt till här på sidan.

2014 deltog kommunen i ett projekt med sin grund i ett av de nationella miljömålen, Giftfri miljö. Det gällde kontroll av kemikalier i barns vardag vad gäller förskolor och skolmiljöer. Läs mer om projektet här.öppnas i nytt fönster
 
Du kan läsa mer om kemikalier på kemikalieinspektionens hemsida samt Naturskyddsföreningens webbplats. Se länkar här på sidan under rubriken Gå direkt till.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-01-28 av