Till startsidan
Till startsidan

Bolag och stiftelser

Kommuner kan äga bolag som är till nytta för kommunens invånare. Forshaga kommun äger tre bolag, Forshagabostäder (FABO), Forshaga Energi (FEAB) och Forshaga Fibernät (FFAB).

Kommunens bolag representerar viktig verksamhet och betydande ekonomiska värden. Ägandet innebär ett stort ansvar för företagens inriktning och utveckling. Verksamhet i bolagsform ligger precis som verksamhet i förvaltningsform inom kommunens/fullmäktiges ansvarsområde och måste därför styras av de politiskt tillsatta organen. Samtidigt regleras bolagens agerande av regelverk som gäller för aktiebolag.

Varje bolag har en egen styrelse av politiker som kommunfullmäktige utser. Styrelsen fattar beslut om bolagens verksamheter utifrån de ägardirektiv beslutats i kommunfullmäktige.

Forshagabostäder AB

Kommunala Bostadsföretaget Forshagabostäder AB, FABO, äger och hyr ut lägenheter, elevbostäder och lokaler i Deje och Forshaga.  

forshagabostader.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Forshaga Energi AB

Fjärrvärmebolaget Forshaga Energi AB producerar och levererar fjärrvärme främst till Forshagabostäders och kommunens fastigheter. Ingen utbyggnad sker för närvarande till villaområden.

forshagaenergi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Forshaga Fibernät AB

Forshaga Fibernät AB ska inom kommunen bedriva nätverksamhet för överföring av bredbandstjänster. Syftet är att verka för kommunens utveckling genom att främja distribution och tillgång till bredband och bredbandstjänster. Utbyggnad av bredbandnätet pågår både inom tätorter och på landsbygden.

forshagafibernat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Styrelse

De tre kommunala bolagen har styrelser som utses av kommunfullmäktige, du hittar namn och kontaktuppgifter här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer information

Mer information finns på respektive bolags webbplats.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av