Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Bolag och stiftelser

Kommuner kan äga bolag som är till nytta för kommunens invånare. Forshaga kommun äger tre bolag, Forshagabostäder (FABO), Forshaga Energi (FEAB) och Forshaga Fibernät (FFAB).

Kommunens bolag representerar viktig verksamhet och betydande ekonomiska värden. Ägandet innebär ett stort ansvar för företagens inriktning och utveckling. Verksamhet i bolagsform ligger precis som verksamhet i förvaltningsform inom kommunens/fullmäktiges ansvarsområde och måste därför styras av de politiskt tillsatta organen. Samtidigt regleras bolagens agerande av regelverk som gäller för aktiebolag.

Varje bolag har en egen styrelse av politiker som kommunfullmäktige utser. Styrelsen fattar beslut om bolagens verksamheter utifrån de ägardirektiv beslutats i kommunfullmäktige.

Forshagabostäder AB

Kommunala Bostadsföretaget Forshagabostäder AB, FABO, äger och hyr ut lägenheter, elevbostäder och lokaler i Deje och Forshaga.  

www.forshagabostader.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Forshaga Energi AB

Fjärrvärmebolaget Forshaga Energi AB producerar och levererar fjärrvärme främst till Forshagabostäders och kommunens fastigheter. Ingen utbyggnad sker för närvarande till villaområden.

www.forshagaenergi.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Forshaga Fibernät AB

Forshaga Fibernät AB ska inom kommunen bedriva nätverksamhet för överföring av bredbandstjänster. Syftet är att verka för kommunens utveckling genom att främja distribution och tillgång till bredband och bredbandstjänster. Utbyggnad av bredbandnätet pågår både inom tätorter och på landsbygden.

www.forshagafibernat.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Styrelse

De tre kommunala bolagen har styrelser som utses av kommunfullmäktige, du hittar namn och kontaktuppgifter härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Mer information finns på respektive bolags webbplats.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2021-01-13


Mattias Göthberg
kommunikatör
054-17 20 10