Till starsidan
Till starsidan

Bebisuppvaktning

Vi har som tradition att hälsa alla nyfödda barn välkomna genom att besöka dem och deras familjer, överlämna blommor och en nalle. Nu i coronatider gör vi dock inga besök.

Några gånger om året åker Forshagas kommunalråd runt i kommunen för att hälsa på och fira familjernas nya medlemmar. Barnet får blommor och kommunens maskot Björn. Bebisuppvaktningarna har blivit en fin tradition sedan första besöket år 2000. Och med omkring 100 uppvaktade bebisar varje år har besöken blivit många!

För oss är besöken mer än ett trevligt sätt att välkomna våra nya invånare. Det är också ett sätt att få en stund att prata med de nyblivna familjerna och ta del av deras synpunkter och funderingar. Inför varje besök ber vi föräldrarna att fundera på om de har något de vill fråga eller föra fram som rör Forshaga kommun och vår verksamhet. Dessa frågor och synpunkter tar vi med oss till berörd verksamhet och, om man vill, återkopplar vi inom tio arbetsdagar efter besöket. Läs mer om hur vi hanterar synpunkter och klagomål

Se bilderna

Vid varje bebisuppvktning följer någon av kommunens kommunikatörer med och fotograferar. Bilderna finns sedan att se i kommuntidningen Kommun-Kontakten.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Kommunens maskot Björn

Sidan uppdaterad:

2022-01-19