Till startsidan
Till startsidan

Bebisuppvaktning – vi vill hälsa ditt barn välkommen

Vi har som tradition att besöka alla nyfödda barn i vår kommun för att hälsa dem välkomna och ge dem en nalle. Något vi är unika i Sverige med att göra. Bebisuppvaktningarna började redan år 2000 och med omkring 100 uppvaktade bebisar varje år har nallarna blivit många!

Så går besöken till

Det är kommunalråd Per Lawén och en medarbetare från kontaktcenter som kommer hem till er på besök. Ditt barn får en nalle, kommunens maskot, och om ni vill så tar vi en bild till kommuntidningen Kontakten. Vanligtvis hälsar vi på omkring 15 barn under samma dag och varje besök är 10-20 minuter långt.

Anmäl intresse

Du som har ett barn fött efter 1 juni 2023 kommer att få information i samband med att din barnmorska från Familjecentrum gör hembesök hos er. Anmäl ditt intresse här!
Vi kontaktar dig med förslag på tid, vanligtvis inom ett par månader.

Bor du i kommunen men går hos en barnmorska någon annanstans är naturligtvis välkommen att anmäla ditt intresse för ett besök du också.

Dina synpunkter gör oss bättre

För oss är besöken mer än ett trevligt sätt att välkomna våra nya invånare. Vi tycker att det är värdefullt att få en stund att prata med dig som vårdnadshavare. Passa gärna på att ställa frågor eller dela med dig av synpunkter kring kommunens olika verksamheter.

Bild till kommuntidningen Kontakten

Om du vill så tar vi en bild av ditt barn under besöket. Bilderna från besöken publiceras tillsammans med barnens namn i Kommuntidningen Kontakten. Tidningen delas ut till alla hushåll, företag och föreningar i kommunen fem gånger per år. Här hittar du tidigare nummer av Kontakten.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Kommunens maskot Björn

Sidan uppdaterad:

2024-05-16