Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Hur ska Forshaga kommun utvecklas?

Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny översiktsplan. Planen ska ge vägledning när vi fattar beslut om användningen av olika områden och tala om hur vår bebyggda miljö ska utvecklas och bevaras.

Översiktsplanen är kommunens viktigaste dokument för hur vi vill förvalta mark- och vattenresurser i framtiden. Fram till sista september kommer vi att prata med så många av er vi bara kan för att höra vad ni har för idéer. Vad tycker ungdomarna, näringslivet, de äldre, föreningslivet och alla vi andra som bor här? Vi vill fånga upp alla de frågor som ni tycker är viktiga för kommunens framtida utveckling.

Vi ses på byn

Vi kommer att finnas på plats under Forshaga marknad 5 juli och Dejekalaset 8 september. Kom förbi och lämna dina förslag till oss.

Använd vår karta för att peka ut områden

I webbkartan kan du klicka på en plats eller ett område som du vill bevara eller utveckla, välja kategori och skriva en kommentar till ytan du markerat. Öppna webbkartan och tyck till.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tävling! Tagga och vinn en Ipad

Lägg ut en bild på instagram och tagga med #tyckomforshagakommun. Bilden ska föreställa något du tycker är bra eller en plats du tycker ska utvecklas och skriv en idébeskrivning kopplat till bilden. Idéerna får gärna vara kreativa men måste vara realistiska, alltså kunna genomföras. Den som kommer med den bästa utvecklingsidén vinner en Ipad. Juryn består av att antal personer på Forshaga kommun som arbetar med utvecklingsfrågor och samhällsplanering.

Läs mer

Läs mer om översiktsplanen och arbetet med att ta fram en ny på sidan Översiktsplan.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2019-06-24

Sidan uppdaterad:

2019-07-04

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00