Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Stort grattis till årets stipendiater

Under mässan VAR DAGS LIV delades stipendier ut. Läs om vilka som fick ta emot stipendier och motiveringarna till detta.

Årets värdeskapare: Göte Falk

Göte är en fantastisk ambassadör för Forshaga kommun och bygden runt Mölnbacka. Han lägger själ och hjärta i allt han gör, allt från start av Mölnbacka AIS till kulturstigen. Han arrangerar utflykter och bidrar aktivt med sin kunskap på ett engagerat och personligt sätt. Han har bidragit till böcker om Mölnbacka och vår idrottshistoria. Han brinner för en levande landsbygd och skapar goda möten kring allt det positiva vi har att erbjuda. Göte är en sann eldsjäl och med sin värme och sitt engagemang bidrar han till fler stolta invånare i vår bygd.

Årets Stefan Holm-stipendie: Lucas Wessman

Inom sin idrott Field Target i föreningen Forshaga Jakt- och Sportskytteklubb har Lucas Wessman nått flera framgångar. Under året tog han, i juniorklass, EM-silver samt kom på sjätte plats i VM. Lucas arbetar för att nå goda resultat i sin idrott samtidigt som han fortsätter att ha roligt. Det gör honom till en god förebild för andra unga idrottare.

Årets Ungdomsledarstipendium: David Lund

Som ledare i Forshaga IF är David Lund ett föredöme för barnen och andra ledare i föreningen. Han skapar lagkänsla och god stämning, visar intresse för idrotten samt är lyhörd för nya idéer. Han förstår barnens behov och har förmågan att möta dem på deras nivå. David vill engagera sig och utvecklas i sitt ledarskap, han gör det med en dmjukhet och glädje vilket gör honom till en god förebild som ungdomsledare.

Årets Kulturstipendium: Aron Torstensson och Robin Bidgoli

Allt startade i Deje där Aron Torstensson och Robin Bidgoli växte upp. Redan i årskurs åtta väcktes ett intresse och ett driv om att göra skillnad genom musiken. Då startade de föreningen Hårdrock För Alla som arbetade för acceptans, mångkultur och för att ge hårdrocken större plats i kulturvärlden. Idag spelar Aron och Robin i bandet Commando som turnerar i både Sverige, Norden och Tyskland. De har en energi och ett engagemang som kan inspirera fler till att fortsätta med sitt musikintresse och har synliggjort att musikscenen är en plats där alla ska kunna få synas och höras.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2019-11-15

Foto: stipendiater Forshaga kommun 2019

Sidan uppdaterad:

2019-11-14