Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Annorlunda nationaldagsfirande

I år håller vi ett omtänksamt avstånd till varandra. Självklart ska vi fira men i år blir det på ett annorlunda sätt. Vi har samlat massor av förslag på alternativ till det traditionella firandet, välkommen att botanisera!

Den 6 juni firas Sveriges nationaldag. I och med den rådande situationen med coronavirusets spridning blir det inget traditionsenligt firande i Forshaga kommun i år. Vi behöver undvika fester och att bilda folksamlingar. Däremot har kommunen flera platser där du och dina nära kan mötas och aktivera er på ett säkert sätt.

Kommunalrådet Per Lawén kommer att hålla nationaldagstal på vår Facebook-sida. Till sällskap har han Gry och Ellen från Kulturskolan som bjuder på sång. Det blir en inledning på dagen som sedan kan fyllas med andra sysselsättningar.

På kommunens webbplats finns flera tips samlade om hur du kan spendera din nationaldag. Kolla in dem! Tipsa gärna andra om vad du gör genom att använda #vimötsiforshaga på sociala medier. Tillsammans gör vi dagen och sommaren festlig på nya sätt!

Kommunen kommer under firandet att prydas i gult och blått. Det är barn från några av kommunens förskolor och fritids som skapat utsmyckningen.

Varje år hålls en medborgarskapsceremoni den 6 juni. I år planeras denna ceremoni att istället genomföras i höst.

Glad nationaldag!

Läs alla samlade tips om hur vi kan mötas i Forshaga kommun den 6 juni.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2020-06-04

Sidan uppdaterad:

2020-06-04