Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Årets stipendiater är korade

Kommunen har flera stipendier som årligen delas ut för att uppmärksamma goda insatser. I fredags hyllades årets utsedda stipendiater med blombud och diplom.

Under hösten har invånare kunnat nominera kandidater till de olika stipendierna. Utifrån de inkomna nomineringarna utsågs sedan vilka som tilldelats stipendierna som alla är på vardera 10 000 kronor. Stort grattis säger vi till nedanstående stipendievinnare!

Årets värdeskapare

Stipendiet delas ut till en eller flera personer, en förening eller ett företag som visat ansvarstagande och ambassadörskap för vår gemensamma plats. En jury bestående av representanter från kommunen, politiken samt det lokala närings- och föreninglivet utser vem som blir stipendiat.

Årets värdeskapare är Josefine Abrahamsson.
Josefine visar på arbetsglädje, engagemang och idérikedom. Genom sitt café skapar hon en arbetsplats såväl som en social miljö där
alla får känna sig betydelsefulla. Där är det enkelt att hitta sällskap för stunden över en kopp kaffe och hembakat. Josefine är en förebild som hittat lösningar som gör hennes och andras liv mer meningsfullt. Att hon förmedlar sina kunskaper, om funktionsvariationer och om att leva med personlig assistans, genom att berätta om sig och sin verksamhet i grundskolan gör henne till en god ambassadör. Hon är en varm och välkomnande person som på flera sätt bidrar till att Forshaga blir en mer attraktiv kommun för fler.

Stefan Holm-stipendium

Ett stipendium som ska stimulera andra idrottsungdomar till att följa Stefan Holms goda exempel. Stipendiaten utses av höjdhopparen Stefan Holm som i år valde att dela på stipendiet och tilldela det till två idrottsutövare.

Årets Stefan Holm-stipendiat är Marcus Grönquist
Med hängivenhet och god kamratskap, både på och bredvid planen, tar Marcus mark inom sin idrott amerikansk fotboll. Hans målmedvetenhet om att bli framgångsrik inom sporten visar sig i de många träningstimmar han lägger på sin utveckling. Ett engagemang som inspirerar andra.

Årets Stefan Holm-stipendiat är Emil Olesen Jansson
Emil utvecklar, utmanar och utbildar sig inom sin idrott amerikansk fotboll. Med ett engagemang och generositet sprider han sin glädje och kunskap inom sporten till sina lagkamrater såväl som i ungdomslaget där han är ledare. Hans framgångar inom
idrotten i kombination med sina personliga kvaliteter gör honom till en förebild.

Ungdomsledarstipendium

Stipendium för goda gärningar som gynnat ungdomsarbetet och visat initiativrikedom och betydande förmåga inom området. Stipendiaten utses av kommunens kultur- och fritidsenhet.

Årets ungdomsledarstipendiat är Olivia Kästel-Sjöman
Under flera år har Olivia varit aktiv i föreningen GS86, som spelare och nu som domare. Hon utbildar och coachar nya domare med stor entusiasm, engagemang och kärlek till idrotten. Föreningen känner ett stöd från henne då hon ställer upp och finns
tillhands under domar- och ledarträffar för att kunna svara på frågor om regler. Hon är en eldsjäl som sprider glädje, kunskap och inspiration!

Kulturstipendium

Ett stipendium som tilldelas en eller flera personer som gynnat kulturen på ett positivt sätt för Forshaga kommun.

Årets kulturstipendiater är Margareta Petterson, Lars Petterson, Anita Hägglund och Gunnar Hägglund
Under flera år har de gjort motionsspåret vid Skived till en upplevelse för hela familjen. Med unika idéer har de skapat en trollstig där besökaren får möta karaktärer som väcker både nyfi kenhet och glädje. Deras initiativ och engagemang är värdefullt och har gett kommunen ett besöksmål som uppskattas av såväl invånare och besökare från andra kommuner.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Sidan uppdaterad:

2020-12-21